S Kreativnimi upi do manj vreč

31. avg 2018

Pri HOFERju si v okviru iniciative Danes za jutri prizadevamo ponujati najvišjo kakovost izdelkov, hkrati pa osveščati, kako lahko vsak od nas deluje na trajnosten način. Iniciativa obsega pet stebrov: surovine, varovanje okolja, zdravje, ljudje in zaupanje; njen cilj pa je odgovoren in trajen pristop k procesom, ki vplivajo na kupce, partnerje, sodelavce, okolje in družbo. Eden od družbenih in ekoloških izzivov, na katerega želimo opozoriti, je problematika pretirane uporabe plastičnih vrečk.

Natečaj Kreativni upi

Leta 2017 smo pri podjetju HOFER z namenom zmanjševanja porabe plastičnih vrečk izvedli kreativni natečaj, v katerem smo opozarjali na perečo tematiko in mlade pozvali k pripravi rešitve – oblikovanju predloga potiska nove trajnostne bombažne vrečke iz pravične proizvodnje

Cilj natečaja je bil zmanjšanje porabe plastičnih vrečk v HOFERjevih trgovinah in osveščanje širše javnosti o pomembnosti preprečevanja nastajanja odpadkov. Poleg tega je natečaj mladim ponudil priložnost, da z lastno ustvarjalnostjo oblikujejo rešitev za odgovornejše ravnanje z okolje.

Natečaj za kreativce, stare od 18 do 30 let, je potekal v sklopu Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF), komisija pa je med 86 prijavljenimi deli prvo mesto podelila predlogu Bora Klemenca Mencina in njegovi idejni zasnovi Manj je v(r)eč. Za nagrado je prejel kotizacijo za festival Eurobest 2017 v Londonu, povratno letalsko karto za London in kotizacijo za festival SOF 2018. 

Manj je v(r)eč

Manj je v(r)eč je okolju prijazna vrečka modernega in privlačnega videza. Narejena je iz 100 % Fairtrade bombaža, tako da z njenim nakupom kupci prispevajo k izboljšanju delovnih in življenjskih pogojev pridelovalcev bombaža. Poleg tega pri HOFERju 5 centov od vsake prodane vrečke namenimo Ekologom brez meja in njihovemu projektu Očistimo vode v sklopu akcije Očistimo Slovenijo, v okviru katerega bodo 15. septembra letos čistili slovenske vode. 

Foto: arhiv SOF, Hofer

Trajnostna vrečka je na voljo v vseh HOFERjevih poslovalnicah po Sloveniji. Z njo smo postali prvi večji trgovec v Sloveniji, ki omogoča nakup trajnostne vrečke iz Fairtrade bombaža.